Vijf tips bij het installeren van duurzame vloeren

Het installeren van duurzame vloeren in je huis kan een ontmoedigende taak lijken. Met zoveel verschillende soorten vloeropties en het installatieproces zelf, is het gemakkelijk om je overweldigd te voelen. Maar maak je geen zorgen: als je de juiste stappen neemt, kan het leggen van een nieuwe vloer in je huis relatief stressvrij zijn. Hier zijn vijf tips die het proces gemakkelijker zullen maken.

Kies het juiste type duurzame vloer voor je huis

De eerste stap is om te bepalen welk type vloer het beste bij je past. Houd bij het maken van je keuze rekening met factoren als duurzaamheid, kosten en onderhoud. Zo zijn hardhouten vloeren mooi, maar vragen ze meer onderhoud dan tegel- of laminaatvloeren. Evenzo is tapijt warm en gezellig, maar moet het mogelijk vaker worden vervangen dan andere materialen. Bedenk hoeveel tijd je bereid bent te besteden aan schoonmaak en onderhoud voordat je een materiaal voor je vloeren kiest.

Onderzoek aannemers en ontvang meerdere biedingen

Als je eenmaal het type vloer hebt gekozen dat je wilt, is het tijd om een aannemer te zoeken die het voor je kan installeren. Besteed wat tijd aan het onderzoeken van aannemers in je regio en lees klantrecensies indien beschikbaar. Zodra je je lijst met potentiƫle aannemers heeft verkleind, kun je meerdere biedingen ontvangen, zodat je de prijzen en diensten van elke aannemer kunt vergelijken. Overweeg ook eventuele aanvullende diensten die zij aanbieden, zoals het verwijderen van bestaande vloeren of hulp bij het kiezen van kleuren/patronen.

Bereid je huis voor voordat de installatie begint

Voordat het installatieproces begint, zijn er verschillende dingen die je dient te doen om je huis voor te bereiden op de klus die voor je ligt. Verwijder eerst alle meubels uit de kamers waar nieuwe vloeren worden gelegd – dit geeft aannemers voldoende ruimte om te werken zonder belemmering of afleiding van bestaande decorartikelen die tijdens de installatie op hun plaats moeten blijven (bijvoorbeeld ingebouwde boekenplanken). Zorg er bovendien voor dat alle oppervlakken schoon en vrij van vuil zijn voordat de installatie begint; anders kunnen vuil en stof zich tijdens het leggen in nieuwe vloeren nestelen, wat na verloop van tijd schade kan veroorzaken.

Conclusie

Het installeren van een nieuwe vloer in je huis hoeft niet moeilijk of overweldigend te zijn – volg gewoon deze vijf tips. Begin met het selecteren van het juiste type vloer voor je behoeften; onderzoek vervolgens aannemers bij je in de buurt en ontvang meerdere biedingen voordat je je huis klaarmaakt voor de installatiedag door meubels te verwijderen en oppervlakken vooraf grondig schoon te maken. Door deze eenvoudige taken uit te voeren, wordt het algehele proces soepeler en gemakkelijker. 

Bron: martijn de Wit Vloeren

Uncategorized