Een nieuwe Keuken kopen

Een keuken kopen is niet iets wat je elke dag of elk jaar doet. Het gaat vaak om een forse investering en dus wil je misstappen uitsluiten. Goed voorbereid is het halve werk, ook als een keuken kopen op het programma staat. De keuken neemt overigens een steeds belangrijkere positie binnen het huis in. Vaker en vaker is de keuken het zenuwcentrum van waaruit de dagelijkse gang van zaken geregeld wordt. Zaak dus om behalve een functionele tegelijk ook een fraaie keuken te kopen.

Lees de online reviews

Vaak heb je wel een aantal keukens op het oog of wil je in elk geval een keuken van een bepaald merk. In dat kader is het goed om de online reviews en ervaringen goed te lezen. Laat daarbij de meest positieve en de meest negatieve achterwege. Op die manier krijg je een reëel beeld van merk en van bepaalde keukens. Je krijgt dan een reëel beeld van de keuken en het merk omdat mensen die er al mee gewerkt hebben hun mening delen. Daar kun jij je voordeel mee doen.

Meet de keuken goed op

Voor je op pad gaat en daadwerkelijk gaat zoeken naar de voor jou perfecte keuken, meet je eerst de keuken goed op. Alleen dan kan een verkopende partij je een offerte op maat bieden als keuken kopen aan de orde is. Het opmeten van de keuken luistert nauw. Het moet straks allemaal precies passen.

Teken niet te snel

Ga je een keuken kopen, dan krijg je te maken met verkopers, verkopers die hun vak vaak goed verstaan. Voor je het weet heb je een papier voor je neus en wordt gevraagd of je wilt tekenen. Doe dat nooit. Een keuken kopen is goed nadenken en de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Teken dus nooit iets, slaap er altijd een nachtje over.

Het aanrechtblad en een keurmerk

Denk ook goed na over het aanrechtblad, vaak de blikvanger van de keuken. Het is heel verleidelijk om te kiezen voor het mooiste aanrechtblad. Kijk echter verder, kijk goed naar de voor- en nadelen van het aanrechtblad en houd ook rekening met het onderhoud en de specifieke kenmerken van het aanrechtblad. Een aanrechtblad moet ook functioneel zijn. Ga ook na dat als je een keuken gaat kopen, ook of je een keuken koopt met een keurmerk. Dat biedt je als koper extra zekerheid en betekent gegarandeerde garantie mocht er iets aan de keuken mankeren.

Denk aan de annuleringskosten

Je houdt bij keuken kopen rekening met het feit dat er annuleringskosten gerekend worden als je de koop niet door laat gaan. Die kosten kunnen oplopen tot wel 30 procent van de aankoopprijs. Zorg in elk geval dat alles wat je afspreekt met de verkoper goed op papier komt, en dat tot het leveren van kraaltjes aan toe. Maak ook duidelijke afspraken over de betaling. Het is bij een keuken kopen gebruikelijk dat je een aanbetaling doet van tussen de 30 en de 50 procent. Bij oplevering wordt vervolgens tussen de 40 en 60 procent betaald en de laatste 10 procent betaal je doorgaans bij het leveren en installeren.

 

Uncategorized