4 tips om te besparen op je nieuwe keuken

Ben je je oude keuken zat? Is hij echt aan vervanging toe omdat de kastjes uit elkaar vallen of wil je hem gewoon een vernieuwde uitstraling geven? Een nieuwe keuken kopen kan erg in de kosten lopen, maar hoeft niet zo duur te zijn als dat je misschien in het begin denkt. In dit artikel geef ik je enkele tips om te besparen op een nieuwe keuken. 

Hergebruik van oude materialen

Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar volledig nieuwe keukenblokken met apparatuur ingebouwd. Toch is dit vaak de reden dat een keuken zo duur uit kan vallen. Mensen kiezen namelijk al snel voor een compleet nieuwe keuken, terwijl je juist hier flink op kunt besparen. Zo zijn er vast genoeg onderdelen van je oude keuken die je kunt hergebruiken. Denk hierbij aan het hergebruik van apparatuur of aan het hergebruik van keukenkastjes. 

Laat je keuken wrappen

Wil je een nieuwe uitstraling voor je keuken, maar is je oude keuken nog in prima staat en wil je ook de opstelling behouden? Dan kun je er ook voor kiezen om je keuken te laten wrappen. Hierbij wordt er als het ware een nieuwe laag aangebracht over de huidige keuken. Tegenwoordig wordt dit door steeds meer mensen gedaan met als grootste reden: geld besparen. Je kunt namelijk allerlei verschillende kleuren en printjes kiezen, maar hoeft niet je hele keuken te slopen en opnieuw op te bouwen. 

Vergelijk verschillende keukenzaken

Een andere manier om flink wat kosten te besparen is door verschillende keukenzaken te vergelijken. De ene keukenzaak kan namelijk goedkoper uitvallen dan de andere op exact hetzelfde plan. Het is daarom altijd slim om niet meteen akkoord te gaan met de eerste offerte die je ontvangt. Kijk altijd nog even verder of je ergens anders een beter aanbod krijgt. Ook kun je over de prijs van een keuken prima onderhandelen. De keukenzaken houden namelijk altijd een bepaald marge aan, waardoor zij al voorbereid zijn op een eventuele daling in prijs. 

Help zelf mee met de verbouwing

Ben je zelf aardig handig? Dan kun je ook veel kosten besparen door zelf mee te helpen bij de verbouwing. Zo kun je bijvoorbeeld het slopen van de keuken zelf uitvoeren en misschien kun je zelfs de nieuwe keuken wel zelf installeren. Dat bespaart je een heleboel manuren (en dus kosten). Bekijk dan ook van tevoren goed wat je eventueel zelf kunt doen en bespreek dit met degene waar je de keuken koopt. 

Uncategorized